lördag 19 december 2009

Snön ligger vit på taken.....

...endast byggstädaren är vaken.



Helt plötsligt kommer snön och temperaturen sjunker till -21°C. Som av en händelse ökar elpriset exponentiellt med antalet minusgrader. Lika oväntat dyker varje månad en "liten" elräkning på byggström ner i brevlådan. Inte för att någon någosin sagt att det ska vara billigt att bygga hus.



Trots att vintern inte är någon favoritårstid måste man ändå medge att utsikten från huset är otroligt vacker även i snö.



Pärlsponten har satts upp i entrén och i hallen. Även några av innertaken har fått panelbeklädnad.
Just nu ser det mest ut som en jätte bastu men jag vet att det kommer att bli kanon med lite färg på.



Murspisen under uppbyggnad. Det var dock inte panoramaluckan utan vikluckan som vi hade valt. Hoppas att det lätt går att fixa till.


Offerten från kakelaffären har äntligen kommit. Efter ett par justeringar av missförståndd ska allting nu vara okey.



Fjärde advent.

måndag 14 december 2009

Bygget rullar vidare


Tredje advent


Vårat fina hus tittar fram i skogsbrynet. Fortfarande med byggställningarna uppsatta.


Vi kröp upp genom vindsluckan i Camillas rum och tog en titt på vinden. Så här fint ser det ut innan all isolering sprutas in.


Elektikern och VVSaren har gjort alla dragningarna. Det kryllar av sladdar och rör överallt i väggar och tak. Nästa steg blir att isolera färdigt och sätta på OSB och gipsskivor på alla öppna väggar och i taket.
Förra veckan kom innertrappan som nu ligger i garaget. Den såg inte riktigt ut som vi beställt. Sättstegen som skulle vara vitmålade var istället eklaserade. Tur att det går att fixa till. En till sak som inte blivit enligt slutbeställningen är det extra vattenutkastet som vi vill ha på baksidan av garaget. Hur man löser det återstår att se.

söndag 6 december 2009

Andra advent




8 dörrar har kommit och en massa lister. Lika roligt varje gång man kommer till huset och ser att det hänt en massa saker.






Golvet har kommit och snickarna har fått flytta sin matsal från köket till Idas rum. För att få lite ljus och julstämning har de hängt upp ljusslingor. Att det lyser i vårat hus uppskattas tydligen också av andra i byn.





Jag beställde spisfäkten i veckan. Vi har valt en Mookåpa som kommer att passa bra till vårat "lantkök".